Wat en waarom
Op weg naar een circulaire en CO2-arme coatingsindustrie is de transitie naar duurzaam geproduceerde hernieuwbare grondstoffen een relevante route. Er is al veel kennis in de sector aanwezig, maar deelname biedt met name mkb-bedrijven de mogelijkheid om de laatste ontwikkelingen te leren kennen. En om er concreet mee aan de slag te gaan middels de monsters die ter beschikking worden gesteld.
Kennisdelers
Onderzoekers van de Wageningen Universiteit (dr. Jacco van Haveren, dr. Rolf Blaauw) en leveranciers (o.a. GFBiochemicals, Cargill, Chaincraft en anderen).
Als gevolg van de jarenlange ervaring met onze sector hebben de onderzoekers van Wageningen Universiteit een uitstekend overzicht van de huidige en toekomstige ontwikkelingen aangaande biobased componenten voor de verf-, inkt-, lijm- en kitindustrie. Ook grote en kleinere leveranciers dragen in dit project bij door hun kennis te delen en monsters beschikbaar te stellen.
Voor wie
Laboranten, R&D-personeel en chemisch onderlegde geïnteresseerden die werkzaam zijn bij verf-, inkt-, lijm -of kitbedrijven. In dit project is er in het bijzonder aandacht voor mkb-ondernemingen en nieuwkomers in de branche. Veel kennis van biobased grondstoffen of de coatingtechnologie is daarom geen vereiste.
Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Voor dit project heeft het Ministerie van LNV subsidie toegekend uit het Kennis op Maat-subsidieprogramma.
Verdiepingsworkshops
Na de kick-off bijeenkomst kunnen deelnemers hun kennis verdiepen door als deelnemer aan het RECOAT-project concreet aan de slag met de aangeboden biobased-monsters. De drie workshops zijn gepland op:
- 20 november 2024 – verdiepingsworkshop, van 13.00-17.00 uur in Wageningen
- 11 maart 2025 – verdiepingsworkshop, van 13.00-17.00 uur in Wageningen
- indien van toepassing aan de slag met de monsters in eigen bedrijf
- 2e kwartaal 2025 – slotbijeenkomst
Heeft u vragen? Neem dan contact op met de VVVF/VLK