Omslag bewerkt 2v1023x350

Download hier veiligheidsinformatie van verfproducten

header-nieuws

Download hier veiligheidsinformatie van verfproducten

Verspreiding veiligheidsinformatie

VeiligmetVerf.nl zorgt voor de verzending van veiligheidsinformatiebladen door de keten heen. Het verstuurt veiligheidsinformatie van de fabrikant naar de groothandel naar de professionele eindgebruiker (schilder/applicateur). Verfleveranciers gebruiken de VeiligmetVerf-website om veiligheidsinformatiebladen te versturen, waarmee ze invulling geven aan hun actieve brengplicht. Professionele (evenals particuliere) verfgebruikers kunnen op VeiligmetVerf.nl ook zelf veiligheidsinformatiebladen downloaden en meer te weten komen over veilig werken met verf.

VIB automatisch per e-mail ontvangen

Een verfleverancier is verplicht een veiligheidsinformatieblad (VIB) te sturen. U ontvangt de veiligheidsinformatiebladen van de producten die u heeft gekocht automatisch via VeiligmetVerf.nl. Als u een product voor de eerste keer bestelt, ontvangt u een veiligheidsinformatieblad. Als de samenstelling van dat product is veranderd, ontvangt u een update van het veiligheidsinformatieblad. De verfleveranciers zijn hiertoe verplicht. Uw mailbox loopt niet vol, omdat de grootte van de e-mail circa 20 kB is.

VIB via VeiligmetVerf.nl downloaden

U kunt een veilige werkomgeving creëren te zorgen voor goede persoonlijke bescherming tijdens het werken met verf. Nadat u een gebruikersaccount heeft aangemaakt op VeiligmetVerf.nl kunt u er veiligheidsinformatiebladen downloaden.

 

De Europese stoffenwetgeving REACH verplicht fabrikanten en groothandelaren om het veiligheidsinformatieblad (VIB) te verstrekken van producten die gevaarlijke stoffen bevatten aan een professionele klant. Verfleveranciers gebruiken VeiligmetVerf.nl om veiligheidsinformatiebladen te versturen. Hiermee voldoen ze aan de actieve brengplicht voor VIB's.