Omslag bewerkt 2v1023x350

Download hier veiligheidsinformatie van verfproducten

header-nieuws

Download hier veiligheidsinformatie van verfproducten

Initiatiefnemers VeiligmetVerf

Veilig werken met verfproducten begint met het inwinnen van informatie over de gezondheidsrisico’s en te nemen voorzorgsmaatregelen. Deze informatie wordt meegegeven bij de verkoop van het product. Dat kan in de vorm van een etiket, veiligheidsinformatieblad (VIB) of advisering door de verfleverancier. VeiligmetVerf is een gezamenlijk initiatief van de VVVF (verf- en drukinktindustrie) en de VVVH (verfgroothandel), ook niet-lidbedrijven kunnen zich erbij aansluiten. 

Het doel van VeiligmetVerf.nl is om op een eenvoudige manier veiligheidsinformatie te verstrekken aan professionele gebruikers, opdat bewustwording ontstaat voor veilig werken met  de producten. De website zorgt voor verspreiding van relevante veiligheidsinformatie door de keten heen.

REACH-verplichting

De Europese stoffenwetgeving REACH verplicht fabrikanten en groothandelaren om het veiligheidsinformatieblad (VIB) te verstrekken van producten die gevaarlijke stoffen bevatten aan een professionele klant. Verfleveranciers gebruiken het VeiligmetVerf-distributiesysteem om VIB's te versturen, waarmee ze voldoen aan hun actieve brengplicht van veiligheidsinformatiebladen. Professionele (evenals particuliere) verfgebruikers kunnen op VeiligmetVerf.nl ook zelf veiligheidsinformatiebladen downloaden en meer te weten komen over veilig werken met verf.

Als een (schilders)bedrijf een product voor de eerste keer bestelt, wordt een VIB meegeleverd. Als de samenstelling van dat product is veranderd, ontvangt het (schilders)bedrijf een geactualiseerde VIB. Verfleveranciers zijn hier wettelijk toe verplicht.