Films verf en inkt

Woningen krijgen een sfeervolle kleur met verf. Bruggen en windmolens zijn bestand tegen weer en wind door de beschermende coating. Op verpakkingen is informatie afgedrukt over wat erin zit, bijv. voedsel of medicijnen. Verf en drukinkt vervullen een belangrijke taak in ons dagelijks leven, vaak onopgemerkt.
Bekijk in onderstaande films van één tot twee minuten de verschillende toepassingen van verf en inkt en de taak die ze vervullen. Go to the English versions

Verf en drukinkt om ons heen

Verf en inkt hebben een belangrijke functie in een scala aan toepassingen. Hieronder een greep uit de verschillende segmenten.

Autoreparatie 

Lakschades aan auto’s worden hersteld met autoreparatielakken. Ze beschermen de auto zo tegen weer, wind en roest. Om een goed eindresultaat te verkrijgen, geven fabrikanten trainingen aan hun afnemers, zodat de lak zo goed en efficiënt mogelijk wordt aangebracht.

 

Bouw 

Bouwverven zijn verfproducten voor professioneel schilderwerk in de bouw. Ook producten voor de timmerindustrie vallen hieronder. Met duurzame producten zorgen verffabrikanten voor lange onderhoudsvrije perioden en zo voor minder en onnodige milieubelasting.

 

Doe-het-zelf

Doe-het-zelf-verven worden gebruikt door consumenten. De verven hebben een beschermende en decoratieve functie in en rond het huis. Fabrikanten verbeteren hun producten constant voor optimaal gebruikersgemak en een fraai eindresultaat.

Industrie

Industrielakken zijn bestemd voor bijvoorbeeld de metaal-, kunststof- en meubelindustrie. Vaak zijn ze aangepast aan de wensen van de specifieke afnemer; industrielakken zijn meestal maatwerk.

Marine 

Marine coatings beschermen schepen tegen het agressieve klimaat op zee en tegen roest. Een speciale scheepsverf, antifouling genoemd, houdt de aangroei van organismen onder water tegen. Dat vermindert de weerstand en bespaart zo brandstof.

Protective coatings

Boorplatforms, bruggen of industriële installaties staan bloot aan extreme omstandigheden. Protective Coatings beschermen metalen objecten en verlengen de levensduur in offshore, chemie, infrastructuur, transport, (metaal-)industrie en bouw.

Wegenverf

Wegenverf is onmisbaar voor de veiligheid op de weg. Denk aan de belijning van de weg en het aanbrengen van parkeervakken. De verf altijd goed zichtbaar zijn, ongeacht het weer of verkeersdrukte.

Inkt voor media en voedselverpakking

Inkten worden gebruikt voor bladen en boeken, maar ook voor reclamemateriaal als folders en posters. Daarnaast worden verpakkingen steeds belangrijk voor de drukinktindustrie.

 

'In can' conservation 

De binnenkant van voedselverpakkingen worden vaak voorzien van een speciale coatinglaag, zoals bij conservenblikken.  

Bekijk projecten met verf en inkt