Gastcolumn John Bouterse over biomassa voor verf en inkt

“In de huidige maatschappij, waarin duurzaamheid steeds meer centraal staat, is het gebruik van biomassa als grondstof in de verf- en drukinktsector een veelbelovende stap richting een groenere toekomst.” John Bouterse, voorzitter van het Platform Bio-Economie, is gastcolumnist in Verf & Inkt Magazine van maart 2024.

Biobased verven, die worden vervaardigd uit herwinbare natuurlijke grondstoffen zoals planten, bomen en gewassen, zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar belichamen ook een revolutionaire verschuiving naar duurzame productiepraktijken.

Het potentieel van biomassa als alternatieve grondstof is enorm, en het gebruik van reststromen uit biomassa die vrijkomen bij de voedingsmiddelenindustrie en landbouw draagt bij aan een circulaire economie.

De vraag naar biobased producten groeit gestaag, aangedreven door een bewuste consument die zich steeds meer bewust wordt van de impact van zijn of haar keuzes op het milieu. Consumenten willen niet alleen producten die effectief zijn, maar ook bijdragen aan een gezondere planeet voor toekomstige generaties. Deze verschuiving in consumentengedrag creëert een stimulerende markt voor biobased verven en drukinkten, waarbij duurzaamheid de norm wordt.

Lees de volledige gastcolumn in Verf & Inkt Magazine #70

www.platformbioeconomie.nl