XXL-Project Amsterdam-Zuidoost

Voor renovatie en onderhoud van de galerijflat Gravestein bracht Woningcorporatie Rochdale het buitenschilderwerk in 2017 onder bij Logchies. Rochdale stelde een harde vaktechnische eis: het bestaande, deels onthechte verfsysteem op het beton aan de binnenzijde van de borstweringen van de galerijen en balkons moest volledig worden verwijderd voordat er opnieuw werd geschilderd.

Dit betekende dat er zo’n 5.300 m² beton volledig kaal moest worden gemaakt. Proeven met hogedrukspuiten, afbijten en schuurmachines leverden niet het gewenste resultaat. Leverancier Mooij Verf schakelde Festool in om voor dit project een efficiënte schuurmethode te ontwikkelen. De oplossing is gevonden in het gebruik van een speciale diamantschijf. Het kale betonwerk werd afgewerkt met Lucite Housepaint van Doerken (voorheen CD-Color).

Voor het vele houtwerk aan de flats koos Logchies voor Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Deze lak kan volgens Wijzonol in ideale omstandigheden tot twaalf jaar mee. Dat komt door de speciaal ontwikkelde Super Durable Technologie die optimale bescherming biedt aan de steeds hogere eisen die het Nederlandse klimaat stelt aan de verflaag. Bovendien zijn er veel donkere kleuren toegepast, die doorgaans eerder degraderen dan lichte.

Bijkomend voordeel: de verf blijkt ook bij lage temperaturen zeer goed verwerkbaar, waardoor de schilders in december konden starten en prima kunnen doorwerken.

Informatie: Wijzonol