XXL-Project Amsterdam-Zuidoost

Wijzonol_Amsterdam Bijlmer Gravestein_A3A0497Foto: Gijs Versteeg

 

De galerijflat Gravestein is met 429 woningen één van de allergrootste complexen in Amsterdam. Woningcorporatie Rochdale heeft het buitenschilderwerk ondergebracht bij Logchies renovatie en onderhoud, specialist in gevelonderhoud van grote complexen en rondom bewoonde woningen. Rochdale stelde een harde vaktechnische eis: het bestaande, deels onthechte verfsysteem op het beton aan de binnenzijde van de borstweringen van de galerijen en balkons volledig verwijderen voordat er opnieuw wordt geschilderd.

Dit betekende dat er zo’n 5.300 m² beton volledig kaal moest worden gemaakt. Proeven met hogedrukspuiten, afbijten en schuurmachines leverden niet het gewenste resultaat. Leverancier Mooij Verf schakelde Festool in om voor dit project een efficiënte schuurmethode te ontwikkelen. De oplossing is gevonden in het gebruik van een speciale diamantschijf. Het kale betonwerk wordt afgewerkt met Lucite Housepaint van CD-Color.

De verfkeuze voor het vele houtwerk aan de flats stond voor Logchies direct vast: Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Deze lak kan volgens Wijzonol in ideale omstandigheden tot twaalf jaar mee. Dat komt door de speciaal ontwikkelde Super Durable Technologie die optimale bescherming biedt aan de steeds hogere eisen die het Nederlandse klimaat stelt aan de verflaag. Bovendien zijn er veel donkere kleuren toegepast, die doorgaans eerder degraderen dan lichte. Bijkomend voordeel: de verf blijkt ook bij lage temperaturen zeer goed verwerkbaar, waardoor de schilders in december konden starten en prima kunnen doorwerken. De verwachte opleverdatum van het project is juni 2018.

Meer informatie: www.wijzonol.nl