Gastcolumn van Kees Boot, directeur van BOOT

"Ik moet het maar gelijk eerlijk zeggen. Ik heb me verbaasd op de Coatings Innovatiedag op 20 juni in het Centraal ketelhuis in Amersfoort," schrijft Kees Boot , directeur van BOOT organiserend ingenieursburo in zijn gastcolumn in het septembernummer van Verf & Inkt Magazine. "Verbaasd omdat ik mijn beeld van de verf- en coatingindustrie, waarmee ik die middag afreisde naar Amersfoort, flink moest bijstellen."

"Dat had alles te maken met de innovatieve cases die werden ingebracht vanuit duurzaamheid en circulariteit. Bijvoorbeeld over het recyclen van coatings en verf, actieve coatings die invloed uitoefenen op het binnenklimaat, circulair hergebruik van verpakkingen en retourstromen in de verfindustrie. Mijn bijdrage die middag, over de invloed van circulair hergebruik van materialen op de verf- en coatingbranche viel daardoor in een gespreid circulair bed. Dat was voor mij een verrassing.

Toen in 2018 de transitienota circulariteit werd gepubliceerd was het eerste wat mij opviel dat we door circulariteit anders gaan samenwerken. En nu, 5 jaar later, onderschrijf ik dat helemaal. Ik zie door circulariteit de bouwketen veranderen. Er vallen schakels in de keten uit en er worden nieuwe schakels ingevoegd. Dat heeft alles te maken met de droom achter circulariteit. Oneindig hergebruik van materialen en grondstoffen in de keten. En hoewel  dat natuurlijk bezwaren en beperkingen oplevert, genereert het nog veel meer kansen.

Ook voor de verf- en coatingbranche. "

Lees de volledige column in Verf & Inkt Magazine #68