Financiƫle boost voor verfrobot van Delftse startup

Rabobank heeft opnieuw geïnvesteerd in het bedrijf Qlayers dat een printmethode bedacht om speciale microstructuren aan te brengen in coatings die de weerstand van water en lucht vermindert. Qlayers ontwikkelde hiervoor een printkop die zeer gecontroleerd automatisch verf aan kan brengen.

De nieuwe werkwijze van Qlayers heeft verschillende voordelen. Zo draagt de techniek bij aan verfbesparing omdat de gewenste laagdikte en kwaliteit nauwkeurig instelbaar is. Verder zijn er minder arbeidskrachten nodig. Ook komt er geen verfnevel vrij. Daarnaast is de coatinglaag gelijkmatiger over het oppervlak verdeeld, dan wanneer de verf op de klassieke manier, met bijvoorbeeld een roller, is aangebracht.

Qlayers groeit als een trein. Zonder aan gerichte marketing te doen, stromen de aanvragen binnen en behaalt de startup al winst. Onder meer opslagtanks in Texas, Singapore en Saoedi-Arabië, windturbinewieken in Denemarken en Portugal en een schip op de werf van Damen Shipyards zijn of worden met een laag Qlayers-coating voorzien.
AkzoNobel zag vrij snel de mogelijkheden die de innovatieve hardware zou opleveren voor zijn afzetmarkt en nam de Delftse startup op in zijn innovatieprogramma Paint the Future.

Informatie: Qlayers