VVVF houdt traditie in ere met Blauwe Borden en medailles

De VVVF heeft twee manieren om jubilerende lidbedrijven en medewerkers in het zonnetje te zetten: de Blauwe Borden en de medailles met getuigschriften. De uitreiking van Blauwe Borden worden door de VVVF geïnitieerd. Ledenbedrijven kunnen hun medewerkers bedanken door een medaille uit te reiken voor hun jubileum bij het bedrijf. 

Blauw Bord
Het VVVF-bestuur besloot in 1974 bij heel bijzondere gelegenheden een Delftsblauw bord uit te reiken. Op het markante bord - volgens een 17e eeuws Delfts procedé vervaardigd - is een lakstoker uit vroegere tijden met de hand geschilderd.
Het Blauwe Bord is voor personen of organisaties die volgens het bestuur bijzondere verdiensten hebben verricht voor de Nederlandse verf- en drukinktindustrie in het algemeen of voor de VVVF in het bijzonder. Daarnaast is het Blauwe Bord bedoeld voor VVVF-lidbedrijven die een jubileum van 100 jaar of langer vieren. Leden moeten overigens wel meer dan tien jaar lid zijn op het moment van de uitreiking van de onderscheiding. Een bedrijf of een persoon kan maar één keer een Blauw Bord krijgen.

Medailles en getuigschriften
Uit onderzoek blijkt keer op keer dat de verf- en drukinktindustrie - waarvan het overgrote deel midden- en kleinbedrijf is - zich kenmerkt door jarenlange dienstverbanden. Mensen blijven vaak vele jaren aan de slag in de bedrijven en geven kennis en ervaring door aan jongere generaties.
Bronzen, zilveren of gouden jubilea komen dan ook veelvuldig voor. VVVF-lidbedrijven kunnen jubilerende medewerkers in het zonnetje zetten door ze een medaille met getuigschrift aan te bieden. Veel bedrijven maken hier gebruik van bij een 12,5-, 25- of 40-jarig dienstverband van hun medewerkers. Het VVVF-bureau organiseert de medaille met inscriptie en een chique getuigschrift. Dat maakt het jubileum extra bijzonder. Ook in 2020 ontving de VVVF weer veel aanvragen.

Ga voor meer informatie naar www.vvvf.nl/medailles