Column VNCI-directeur Colette Alma

Na bijna 15 jaar leiding te hebben gegeven aan de Koninklijke VNCI, accepteer ik graag de uitnodiging van de VVVF om te reflecteren op de interactie tussen onze branches in de afgelopen jaren. Ik heb altijd gestreefd naar zoveel mogelijk synergie tussen chemie-gerelateerde organisaties. Want veel issues - zoals reputatie, chemische stoffen en veiligheid - raken ons allemaal, en gezamenlijk kunnen we meer dan alleen. In de drukte van alledag zijn er wel eens periodes geweest dat die samenwerking onvoldoende aandacht kreeg, maar in het algemeen is mijn evaluatie dat de samenwerking zeker wat de VVVF betreft uitstekend tot zijn recht is gekomen.

In 2006 verhuisde de VNCI van Leidschendam naar het Castellum in Den Haag. De mogelijkheid om samen te werken met andere organisaties was een van de redenen voor de keuze van deze locatie. Naast de VNCI trokken ook chemie-gerelateerde clubs zoals de KNCV, VOTOB, Vapro, NRK, C3 en de VVVF in het gebouw. Al snel bleek de dynamiek van samenwerken inderdaad verbetert als je ook fysiek dichter bij elkaar bent en elkaar tegenkomt op de trap en in de gezamenlijke kantine.

Colette Alma directeur VNCI beschrijft in Verf & Inkt magazine #51 de verbondenheid met de VVVF en het aantal gezamenlijke projecten.