Column FOCWA-directeur Femke Teeling

Als gespecialiseerde brancheorganisatie werkt FOCWA elke dag aan de borging van de noodzakelijke veiligheid en kwaliteit van het schadeherstel. NIet voor niets is ons motto: "Veiligheid door vakmanschap." De wereld om ons heen staat immers niet stil. Integendeel. Zo zal de auto in de komende 5 jaar sneller veranderen dan in de afgelopen 50 jaar!

De technologische ontwikkelingen behoren daarom tot de grootste uitdaging van onze bedrijven. Zo moeten bijvoorbeeld alle auto's vanaf 2022 uitgerust zijn met verschillende rijhulpsystemen (ADAS). Auto's zullen dus -nog meer dan nu het geval is- steeds meer uitgerust zijn met sensoren. En dat heeft onder andere veel impact op het werk in onze spuitcabines. Want niet alleen gecompliceerde materiaalsoorten en verbindingstechnieken bepalen de toenemende complexiteit van ons vakmanschap. Ook de samenstelling, werkwijze en applicatie van de hedendaagse autolakken versterkt- in combinatie met die sensoren-, de complexiteit van ons vakmanschap.

Femke Teeling, directeur FOCWA, heeft haar mening in Verf&Inkt Magazine #52 over de ontwikkelingen bij de auto schadeherstelbedrijven.