Interview met ARC CBBC-directeur Bert Weckhuysen

Afvalstoffen zoals garnalenschillen kunnen in de toekomstige circulaire economie de grondstof voor verf en inkt worden. Een groen vergezicht dat het grote Nederlandse onderzoeksconsortium ARC CBBC sinds drie jaar concreet probeert te maken met bottom-up onderzoek. Hoe ver zijn ze? Een kijkje in de Utrechtse hub van dit onderzoekscentrum met wetenschappelijk directeur Bert Weckhuysen.

Een felgroene vloer en bladpatronen op de muren lijken onderzoekers in de hub te herinneren aan hun groene missie. Wetenschappelijk directeur Bert Weckhuysen:"Mij is niets gevraagd, maar ik vind het wel mooi en passend." In het nieuwe Utrechtse lab wordt driftig gewerkt aan een nieuwe generatie chemische bouwstenen voor een duurzame industrie en een energietransitie. Bio-based, milieu- en mensvriendelijke stoffen moeten de basis vormen van de toekomstige niet-fossiele materialen, waaronder coatings.

Bert Weckhuysen, wetenschappelijk directeur ARC CBBC geeft in Verf&Inkt Magazine #52 aan welke ontwikkelingen er gaande zijn in de Utrechtse hub van dit onderzoekscentrum.