Interview met VVVF-voorzitter Theo Wemmers

Theo Wemmers, in het dagelijks leven Executive General Manager Automotive EMEA van Sherwin-Williams in Lelystad, is in november 2018 benoemd als voorzitter van de VVVF. Hoe kijkt hij terug op zijn eerste jaar als voorzitter? Wat zijn momenteel de belangrijkste thema’s in de verf- en drukinktindustrie en hoe speelt de VVVF hier met haar belangenbehartiging op in?

De 49-jarige Theo Wemmers is zeker geen onbekende binnen de VVVF. In 2010 startte hij als bestuurslid binnen de brancheorganisatie om in 2011 als penningmeester aan de slag te gaan. Zijn cijfermatig inzicht kwam hierbij goed van pas. ‘Een rekenmachine die de kas bewaakt’, zoals hij eerder in een interview met Verf&Inkt Magazine werd beschreven.

Na zijn vwo-opleiding vond hij een baan bij een accountantsbureau en volgde hij in de avonduren een opleiding accountancy. In 1992 kwam Wemmers via een kennis terecht bij zijn eerste baan in de verfindustrie: De Beer Lakfabrieken in Lelystad. En daar werkt hij nog steeds, alleen na overnames nu als directeur van een onderdeel van een beursgenoteerde onderneming: Sherwin-Williams, één van de grootste verffabrikanten ter wereld. “De afgelopen jaren heb ik twee overnames meegemaakt. De eerste keer door Valspar en de tweede keer door Sherwin-Williams. Van een familiebedrijf naar een beursgenoteerde onderneming, dat is nogal wat. Maar goed, ik werk er nog steeds en met mij vele anderen die ook bij De Beer Lakfabrieken zijn begonnen.”

Wemmers is gepassioneerd door verf. “Het mooiste wat ons is overkomen; je ruikt het, je ziet het. Vooral kleur heeft mijn hart gestolen. De wereld zou er maar saai uitzien zonder verf. Daarnaast zorgt verf voor de bescherming en verfraaiing van talloze objecten in de samenleving: van woningen en bedrijfspanden tot bruggen en auto’s. Verf zorgt ervoor dat deze zaken veel langer meegaan en minder onderhoud nodig hebben. De verftechnologie gaat met sprongen vooruit, waardoor een nieuwe verfbeurt soms pas na 20 jaar nodig is. Zo levert verf als verbruiksproduct toch een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid.”

De VVVF-voorzitter Theo Wemmers blikt in Verf & Inkt Magazine #53 terug op het eerste jaar als voorzitter en geeft aan welke thema’s spelen in de verf- en drukinktindustrie en hoe de VVVF hierop inhaakt.