Masters of Maintenance-home_vk

samen maken we het meesterwerk van morgen

Masters of Maintenance-VR_vk

innovatie en jong talent

Masters bouw_vk.jpg

vakmanschap, kwaliteit en business

Masters of Maintenance

De eerste editie van Masters of Maintenance op 2 en 3 november 2022 in Hart van Holland in Nijkerk was een groot succes. Circa 4000 mensen bezochten het evenement dat ketenpartners VVVF, OnderhoudNL en de VVVH voor het eerst organiseerden. Ze zetten een compleet nieuwe formule neer waarin beleving centraal stond. Het projectmanagement lag bij het VVVF-team dat er met verve de schouders onder heeft gezet.

Exposanten toonden in houten huisjes, symbool voor de gebouwde omgeving in Nederland, diverse innovaties: van digitaal inspecteren met een drone tot een verfrobot. Vakprofessionals verzorgden diverse demonstraties. Op het jongerenplein ‘The Next’ vonden onder andere de voorrondes van het NK Schilderen plaats en maakten jonge schilders live een wandschildering.

Masters of Maintenance in V&I Magazine

Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland, deed 2 november 2022 de aftrap met een slag op een gong waarna een regen van confetti op het podium en de bezoekers neerdaalde. In zijn openingswoord uitte hij kritiek op het kabinet dat volgens hem weinig visie heeft op belangrijke onderwerpen, zoals de stikstofcrisis. Bouwprojecten lopen hierdoor mogelijk vertraging op. Ook sprak hij over de toenemende regeldruk waardoor het “voor ondernemers niet meer is te doen”.

Bekijk de fotoreportage van 2 nov.

Aansluitend schoof Jacco Vonhof aan bij Eisma’s nieuwscafé waar hij samen met VVVF-voorzitter Raymond de la Court een interview gaf aan René Vorderman, hoofdredacteur van Schildersvakkrant. Tijdens het interview benadrukten de twee voorzitters het belang van een voorspelbare en betrouwbare overheid voor ondernemers. “Regels zijn niet altijd consistent waardoor ondernemers niet precies weten waar ze aan toe zijn”, aldus de VVVF-voorzitter.

Bekijk de fotoreportage van 3 nov.